Syyspäivät 25-26.9.2013 ”20 vuotta myöhemmin – mitä kuuluu ortodoksisen kirkon ja orientaalisten kirkkojen vuoropuhelulle?”

”20 vuotta myöhemmin – mitä kuuluu ortodoksisen kirkon ja orientaalisten kirkkojen vuoropuhelulle?” – Ortodoksisten pappien liiton syyspäivät 25.-26.9.2013

OPL:n syyspäivät järjestetään perinteiseen tapaan Joensuussa pyhän Johannes Teologin juhlan aikaan 25.-26.9.2013. Tänä vuonna syyspäivillä paneudutaan vähemmän käsiteltyyn, mielenkiintoiseen teemaan: ortodoksisen kirkon ja orientaalisten kirkkojen vuoropuheluun. Aiheesta luennoi professori, isä George Dion Dragas (Holy Cross, Boston), joka on itse osallistunut vuoropuheluun ja edistänyt näiden kirkkojen teologista lähentymistä.

”Orientaali-ortodoksiset kirkot ovat mm. yksi Lähi-idän vahvimmista uskontoryhmistä. Orientaaliset kirkot ajautuivat erilleen muusta kirkosta vuonna 451. Orientaalisten kirkkojen perhe oli pitkään varsin vähän tunnettu ortodoksisen kirkon piirissä. Siirtolaisuus on kuitenkin tuonut nämä kirkot länteen, meidänkin keskellemme. Mm. Ruotsissa on hyvin vahva syyrialainen kirkko.

1900-luku on ollut ratkaiseva vuosisata ortodoksisen kirkon ja orientaalisten kirkkojen lähentymisessä. Epävirallisesti keskustelut käytiin 1964-1971 ja virralliset 1985-1993. Virallinen keskustelu johti yhteisen kristologian asiakirjan allekirjoittamiseen ja keskusteluun ehtoollisyhteyden palauttamisesta.

On kulunut 20 vuotta oppineuvottelujen viimeisestä virallisesta tiedoksiannosta. OPL haluaa tulevilla syyspäivillään nostaa tietoisuuteen dialogissa saavutetut tulokset, mahdolliset avoimet kysymykset sekä dialogin tulevaisuuden.

OPL:n hallitus kutsuu papistoa sekä teologian opiskelijoita lämpimästi tervetulleita syyspäiville

Lisätietoja: Ioannis Lampropoulos, pj. ioannis.lampropoulos@ort.fi, Tuomas Kallinen, siht. tuomas.kallinen@ort.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s